Organizacja czasu wolnego dzieci i młodzieży w świetlicach wiejskich

27 października 2008 roku w wiejskim domu kultury w Brzuzem odbyło się spotkanie w sprawie realizacji zadania pod nazwą "Organizacja czasu wolnego dzieci i młodzieży w świetlicach wiejskich w miejscowości: Brzuze, Ostrowite, Radzynek". Do realizacji tego zadania przyłączyło się Stowarzyszenie Rozwoju Gminy Brzuze. Na zaproszenie wójta gminy spotkali się rodzice i dzieci zainteresowane nauką gry na instrumentach, ustalono terminy spotkań. Zajęcia były prowadzone od października do grudnia. Zajęcia prowadził Pan Andrzej Chodorowski. Projekt realizowany był ze środków PPWOW w współpracy z Urzędem Gminy Brzuze.

Organizacja czasu wolnego dla osób wieku średniego

Dzięki Stowarzyszeniu Rozwoju Gminy Brzuze dnia 26 października 2008 roku odbył się wyjazd do teatru Wilama Horzycy w Toruniu. Było to zadanie realizowane w ramach PPWOW - pod nazwą "Organizacja czasu wolnego dla osób wieku średniego w formie wyjazdu do Teatru im. Wilama Horzycy w Toruniu". Uczestnicy obejrzeli spektakl pt. "Maria Stuart" według Fryderyka Schillera. W ramach wyjazdu zaplanowano również zwiedzanie zamku w Golubiu-Dobrzyniu, gdzie dla uczestników realizowanego zadania przygotowano inne atrakcje, jak chociażby strzelanie z łuku czy rzut toporkiem. Projekt realizowany był ze środków PPWOW w współpracy z Urzędem Gminy Brzuze.

Warsztaty terapeutyczne dla rodzin -
"MARATON TRZEŹWOŚCI"

30 października 2008 roku w Gimnazjum Gminy Brzuze w Ostrowitem odbył się "XI Maraton Trzeźwości Ostrowite 2008" - zadanie realizowane w ramach środków PPWOW. Realizatorem przedsięwzięcia było Stowarzyszenie Rozwoju Gminy Brzuze, które wypełnione zostało w ramach konkursu ogłoszonego przez wójta gminy Brzuze. Imprezę zainaugurował symboliczny "Bieg maratoński". Odbyły się konkursy: rysunkowy, literacki, quiz wiedzy o szkodliwości alkoholu oraz konkurs na plakat. Była też do rozwiązania krzyżówka. Wszystkie konkurencje związane tematycznie były z rodziną. Uczestnicy i zwyciężcy konkurencji otrzymali z rąk wójta gminy nagrody. Szkoły podstawowe walczyły o nagrodę główną, którą był czek na 500 zł. Wygrała Szkoła podstawowa z Trąbina. Projekt realizowany był w współpracy z Urzędem Gminy Brzuze i Gimnazjum w Ostrowitem.
1 l 2 l 3